Wie zijn wij?

Wij zijn Ellen en Eva, 4 jaar gelukkig getrouwd, wonende in het gemoedelijke Noord-Brabant en we zijn niet alleen verzot op elkaar maar ook op fotografie. Allebei opgegroeid met een klik naar de grafische wereld (en vervolgens een heel andere richting opgegaan – iets met het leven wat dan tussendoor komt gefietst – maar dat terzijde) en allebei op vrij jonge leeftijd kennisgemaakt met een (toen nog analoge) camera. 

 

Onze gezamenlijke passie is het maken van verre reizen en het ontdekken van de wereld. Tijdens deze reizen is de liefde voor fotografie in een korte tijd heel hard toegenomen en inmiddels uitgegroeid tot een regelrechte verslaving en is het iets waar we allebei 100% gelukkig van worden. Een paar weken in het Krugerpark in Zuid-Afrika met een camera is voor ons ongeveer hetzelfde als de hemel.  

Eva in het kort

Ik ben een gevoelsmens pur sang. Ik beleef dingen intens en voel ze nog intenser. Mijn hart zingt als ik een kind hoor schaterlachen en ik smelt als ik de appelwangetjes van een baby aai. Op de vraag ‘waarom baby’s en kinderen qua fotografie?’ heb je dan meteen ook je antwoord. Ik houd van baby’s en van kinderen. Ze zijn echt, ze zijn puur en ze zijn 100% zichzelf. Voor mij is het daarnaast dan ook heel vanzelfsprekend om ook de lijn door te trekken naar shoots met het hele gezin en zwangerschap-shoots. Een zwangere vrouw heeft iets magisch over zich; de manier waarop ze met haar hele innerlijk is gefocust op dat leven dat zich in haar buik afspeelt en wat ze met niemand hoeft te delen. Het is nog helemaal van haar en zij voelt wat niemand anders kan voelen. De blik in de ogen van een aanstaande moeder en de zachtheid op haar gezicht (zelfs als ze doodmoe is en slecht slaapt door die toeter van een buik!) vind ik waanzinnig mooi. De sfeer daarentegen in jonge gezinnen is….gewoon leuk. Daar word ik blij van. De verliefdheid van de ouders richting hun kind(eren), de trots, de verrukking, ik hou ervan! 

 

Mensen in mijn directe omgeving noemen me vaak ‘stuiterbal’ omdat ik enthousiast ben, vrolijk en barst van de energie. Ik geloof ook niet dat ik ooit afscheid zal nemen van ‘het kind in mij’. Ik heb jarenlang ervaring als babyleidster in de kinderopvang en omgaan met baby’s en kinderen is voor mij bijna net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Mijn gedrag heeft niets geforceerds en daarin schuilt mijn kracht. Ik maak heel gemakkelijk contact met kinderen en zodra je getrakteerd wordt op dat eerste lachje, is het ijs voor de ouders vaak ook meteen gebroken. Ik ben van nature iemand die een ander graag blij maakt. De blijheid van ouders die hun grootste trots terugzien op een beeld wat ik heb mogen maken, is voor mij dan ook de ultieme beloning. 

Ellen in het kort

Under construction